Afrika'ya özgü bir lezzet...
Kırmızı rengi ve hakkında söylenen onca övgüden sonra rooibosu denemeden olmazdı.
Türkiye'de yeni yeni tanımaya başladığımız bu çay Afrika'nın yerel içeceklerinden biri ve vücuda faydaları ile ön plana çıkıyor.
Okside edilmeden üretildiği için mineral bakımından çok zengin olan bu çay hamile çayı ya da çocuk çayı olarak da biliniyor. Kafeinsiz olduğundan Afrika' da yeni doğan kolik bebeklere bile içiriliyor.
Magnezyum, kalsiyum ve çinko içeriğinin zenginliği sayesinde mineral açıdan çok zengin bir çay rooibos. Faydaları pek çok olan bu mistik lezzet kolestrol, , cilt hastalıkları, tansiyon ve mide hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor. Hücre yenilediğinden kanser hastalarına da tavsiye ediliyor.
Gelelim tadına; kırmızı çayın tek başına içimi biraz topraksı o yüzden vanilya, karamel ya da tarçınla aromalandırılmış olanları daha keyifli bir içime sahip oluyor.
Ben Kedoçay'ın Rooibos Cranberry'sini denedim; Rooibos çayının nane, elma parçacıkları, mandalina parçacıkları, kavun parçacıkları ve limon otu ile harmanlanmasından oluşuyor.
Demlenince kırmızı ile turuncumsu bir renk alan çayın rahatlatıcı, fresh, meyvemsi ve keyifli bir içimi olduğunu söyleyebilirim. İçereken yormayan bir lezzete sahip.
Demlemesi de bir o kadar kolay ; 3 gr çayı yani 1 tatlı kaşığı bir bardak kaynamış suda, yaklaşık 100 derecede 5 dakika demliyor ve afiyetle içiyorsunuz. Ürünü ve çeşitlerini www.safidem.com adresinde bulmanız mümkün.
Denemedim bilmiyorum demek yerine bu değişik lezzetleri deneyimlemenizde fayda var.
Çay'la kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder