5 Haziran 2015 Cuma

Zafaran Çay Hem de Detoks Etkili!











Mardin'den gelen mistik bir lezzet yoğun baharat ve enfes bir çay deneyimi...



Size bu gün ünlü Zafaran Çaydan bahsedeceğim.


Mardin'in Deyrul Zaferan Manastırı  çevresinde yetişen seferan (safran) bitkisi hem manastıra hem de bölgede ünlenen Zaferan Çayı'na isim vermiş.

Bölgenin gözde içeceği olan çay, zamanla turistlerin yoğun ilgisi ve damaklarda bıraktığı lezzetle kendini giderek sevilmiş ve ünlenmiş. Mardin'e gidip de bu çaydan içilmediği olmaz mesela bir çok yerde  ikram edilir...


Gelelim içeriğine; çay sevmeyenlerin bile kolayca içebileceği bir tada sahip. Çünkü içerisinde tarçın, karanfil, safran ve kaçak çay ve toplamda 7 çeşit organik bitki bulunuyor.

Mistik ve huzur veren bir kokuya sahip  ki; karanfil ve tarçın severler bu hazzı iyi bileceklerdir.


Zafaran Çayı özel yeteneklere de sahip; özellikle gergin anlarda  rahatlatıcı etkisi olan bir çay. 


Tamamen bitkisel olan zaferan çayı ; vücuda direnç verirken güçlü bir antioksidan etkisi yaratıyor. Dezenfektan özelliği ile de virüslere savaş açıyor. 



Yapılan çalışmalar safranın anti kanser ve anti tümör etkilerini kanıtlandı. Dolaşımı hızlandırdığından kalp- damar hastalıklarına ve cinsel istek arttırmaya da iyi geldiği biliniyor.

En can alıcı özelliği ise; zayıflamaya yardımcı olması!

Yağ yakıcı özelliği ile; detoks görevi gören karışım son zamanlarda kilo problemleri olanların baş ucu çayı olmuş durumda.


Ancak; bu mucizevi çayın yine de günde 2 fincandan fazla tüketilmemesinde fayda var.


Çayın demlenişi ise çok tanıdık; bildiğimiz Türk çayı usulü demleniyor. Fakat ölçü olarak normalde koyduğunuz çayın yarısı kadar koymanız gerekiyor. Aksi takdirde çok koyu ve buruk gelebilir.

İkramda demin açık olmasını da tavsiye ederim.

Bu farklı tadı damaklarında hissetmek isteyenler www.safidem.com adresinde bulabilir.


Çay'la Kalın...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder