18 Haziran 2015 Perşembe

Ramazan'da hangi Çayı İçmeli??



Ramazan ayını doğru çayları içerek rahat geçirin...

Son yıllarda ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesine, bir de günlerin uzunluğu eklenenince vücudumuzu korumak ve ona göre beslenmek şart oldu. 

Ramazanda en çok tüketilen içecek ise çay. 

İftar ve sahur menülerimizin olmazsa olmazı siyah çayı içmeyin demiyorum ama, en azından yemeklerden hemen sonra  ve sahurda önereceğim çayları tüketmekte  fayda var:)

İşte ramazan ayında tüketmeniz gereken  çaylar;



Rezene Çayı:


Rezene bitkisinin mide spazmlarını çözücü ve mide kaslarını rahatlatıcı etkisi vardır.


Gaz giderici ve ödem attırıcıdır. 

Sahurda demleyeceğiniz rezene çayı, hem geç saatte gıda aldığınız için yorulan midenize iyi gelecek hem de uyku verici özelliğiyle tekrar uyumanızı kolaylaştıracaktır.

Yine papatya çayı da; uyku problemi olanlar için ideal bir çaydır, onunda sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı etkileri vardır.


Beyaz Çay :

Son zamanlarda adını sık sık duymaya başladığımız beyaz çayın kalori ve kafein oranı çok az.

Ramazan ayında kilosunu korumak isteyenlere özellikle önerdiğimiz  beyaz çayın aroması az olduğundan , kuru meyvelerle harmanlanlayıp tatlandırarak demleyebilirsiniz .

Kan basıncı düzenleyici etkisi ,kolestrole iyi gelişi ve daha bir çok faydası onu ramazan ayında içilecek çaylar arasında üst sıralara taşıyor.

Yeşil Çay: 

Özellikle cildimiz için tüketmemiz gereken bir çay yeşil çay... 

Ramazanda gün boyu susuz kalan cildinizi; iftardan sonra 1 bardak yeşil çay içerek nemlendirebilir, antioksidan etkisiyle de bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.         

www.safidem.com

 Çay'la Kalın....:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder